Comparteix a: Facebook Twitter

Configuració a Windows

Et recomanem que abans de començar et baixis les instruccions en PDF

Configuració automàtica

Opció recomanada!
Si vols configurar el servidor de noms de puntCAT com a servidor DNS preferit del teu ordinador, pots fer-ho ben ràpidament clicant el botó de Configurador automàtic que tens aquí a sobre. Una vegada descarreguis aquest programa, només caldrà que l'executis i segueixis els passos que t'indica.

En cas que en algun moment el vulguis esborrar, tens dues opcions:
- Clica sobre la icona de Windows , desplaça't cap a Tots els programes i d'entre aquests vés a DNSCAT. Veuràs que t'ofereix la opció Desinstal·la, de manera que només cal que la cliquis i segueixis el procés de desinstal·lació.
- Clica sobre la icona de Windows i clica sobre Tauler de control. En les categories que et mostra, tria Desinstal·lar un programa i, tot seguit, cerca i selecciona dnscat a la llista d'aplicacions que et mostra la nova finestra. Prem Desinstal·la i començarà el proces de desinstal·lació.

Configuració manual

Aquest és un procés complicat, de manera que si no ets un usuari avançat, et recomanem que utilitzis el configurador automàtic.

En primer lloc, clica el botó d'inici , a la part inferior esquerra de la pantalla, i tot seguit a Tauler de Control.

Apareixerà una finestra que et permetrà configurar diverses opcions del teu sistema. Si tens els elements que es mostren organitzats per categories, vés a Xarxa i Internet i clica a Visualitza l'estat i les tasques de xarxa,  tal com es mostra a la següent imatge. Si tens els elements disposats individualment, busca i obre el Centre de xarxes i de recursos compartits.

A continuació, clica l'opció Canvia la configuració de l'adaptador del menú vertical de l'esquerra.

Ara, a la finestra, pots veure els dispositius que permeten connectar-te a la xarxa:

- En cas que et connectis a Internet utilitzant un cable de xarxa, escull l'opció Conexión de área local o similar.
- En cas que et connectis a Internet utilitzant una connexió sense fils, escull l'opció Conexión inalámbrica o similar.

Aleshores, prem el botó dret sobre la connexió a Internet que hagis seleccionat i clica Propietats.

Apareixerà una nova finestra amb una llista d'elements a la part central. Baixa fins a trobar Protocolo de Internet versión 4 (TCP/IPv4), selecciona'l i clica a Propietats. A més a més, si la teva connexió té compatibilitat amb IPv6, també et caldrà repetir el mateix procediment escollint l'apartat Protocolo de Internet versión 6 (TCP/IP).

S'obrirà una altra finestra amb la configuració que utilitza actual. En aquest punt, et recomanem que copiïs les adreces que apareguin dins l'apartat Utilitza les adreces dels servidors DNS següents en un full de paper o qualsevol altre suport, en cas que n'hi hagi, per si més endavant et vols desinstal·lar el DNS de puntCAT.

Tot seguit, torna a la pestanya General i selecciona l'opció Utilitza les adreces dels servidors DNS següents; omple l'espai corresponent al Servidor DNS preferit amb 109.69.8.51 i escriu l'adreça que abans ocupava aquest lloc a l'espai de Servidor DNS alternatiu. En cas que no n'hi tinguessis cap, consulta aquesta pàgina per a afegir-n'hi un del teu proveïdor d'accés a Internet.
Si estàs configurant una connexió IPv6, utilitza l'adreça 2a00:1508:0:4::9 enlloc de l'anterior.

És molt important que n'hi tinguis més d'un, ja que si mai un no està funcionant, puguis seguir navegant per Internet normalment.

Per acabar, marca Validar configuración al salir i prem D'acord.

Si vols comprovar que la teva connexió a Internet funciona correctament, pots seguir el procediment de comprovació descrit a la pregunta "Ja tinc el DNS de puntCAT configurat. Com puc comprovar que funciona?" de les preguntes més freqüents.