Comparteix a: Facebook Twitter

Configuració a Linux

Et recomanem que abans de començar et baixis les instruccions en PDF

Configuració manual

Aquest és un procés complicat, de manera que tingues cura de seguir el procés o espera uns dies fins que el configurador automàtic estigui disponible.

En primer lloc, clica el botó d'inici, situat normalment a la part inferior esquerra del teu escriptori. Navega pel menú a Preferits i tot seguit clica Arranjament del sistema, tal com es mostra a la següent imatge. Si no ho trobes a Preferits, ho trobaràs a Ordinador o a Aplicacions, dins el submenú Preferències.

En la finestra que s'obre, vés a l'apartat Xarxa i connectivitat i clica a Paràmetres de xarxa. És possible que durant els propers passos et surti un missatge d'avís demanant que assignis una contrasenya a kdewallet (escull-ne una) o demanant la contrasenya per a accedir-hi, si ja ho havies configurat anteriorment.

La següent finestra et permetrà configurar diverses opcions de xarxa. Clica la pestanya Wired (amb fil) o Wireless (sense fil), depenent de com et connectis a Internet, i selecciona la teva connexió d'entre les que apareixen a la llista. Això et permetrà editar-la prement Edita...

A continuació ens interessa la pestanya IP Address. Localitza l'opció Method i, només en cas que digui Automatic, canvia'l a Automatic addresses only; si apareix qualsevol altra opció, no la modifiquis. Vés ara a DNS Servers i actualitza el quadre posant 109.69.8.51 en primer lloc. Aquesta és l'adreça IPv4 del servidor de noms de puntCAT (la interfície de KDE per ara no permet introduir adreces IPv6).
En cas que no n'hi tinguessis cap més, consulta aquesta pàgina per a afegir-n'hi un del teu proveïdor d'accés a Internet. És molt important comptar amb almenys dos DNS per si un dels dos té alguna interrupció de servei.

Per acabar, prem i tanca les finestres. És possible que hagis de reiniciar la connexió abans de que s'activi la nova configuració. Per a fer-ho, pots desconnectar-te i tornar-te a connectar, pots reiniciar el teu mòdem o encaminador (router) o, fins i tot, pots reiniciar el teu ordinador.

Si vols comprovar que la teva connexió a Internet funciona correctament, pots seguir el procediment de comprovació descrit a la pregunta "Ja tinc el DNS de puntCAT configurat. Com puc comprovar que funciona?" de les preguntes més freqüents.