Comparteix a: Facebook Twitter

Configuració a Linux

Et recomanem que abans de començar et baixis les instruccions en PDF

Configuració manual

Aquest és un procés complicat, de manera que tingues cura de seguir el procés o espera uns dies fins que el configurador automàtic estigui disponible.

En primer lloc, clica Sistema, situat normalment a la part superior esquerra del teu escriptori. Navega pel menú a Preferències i tot seguit a Connexions de xarxa, tal com es mostra a la imatge següent:

Apareixerà una finestra que et permetrà configurar diverses opcions de xarxa. Clica la pestanya Amb fil o Sense fil, depenent de com et connectis a Internet, i selecciona la teva connexió d'entre les llistades. Prem ara Edita.

A continuació ens interessen les pestanyes Paràmetres IPv4 i/o Paràmetres IPv6. La majoria d'usuaris només us haureu de preocupar d'IPv4, però el procediment és el mateix en els dos casos; si treballes amb el protocol IPv6 hauràs de repetir els següents passos en la pestanya corresponent. Localitza l'opció Method i, només en cas que digui Automatic, canvia'l a Automatic addresses only; si apareix qualsevol altra opció, no la modifiquis. Vés ara a DNS Servers i actualitza el quadre posant 109.69.8.51 en la primera posició, mantenint les ja existents sempre separades per comes, en cas que hi fossin. En cas que no n'hi tinguessis cap més, consulta aquesta pàgina per a afegir-n'hi un del teu proveïdor d'accés a Internet. És molt important comptar amb almenys dos DNS per si un dels dos té alguna interrupció de servei.
Utilitza 2a00:1508:0:4::9 enlloc de l'adreça anterior si configures IPv6.

Per a acabar, prem Aplica i tanca les finestres. És possible que hagis de reiniciar la connexió abans de que s'activi la nova configuració. Per a fer-ho, pots desconnectar-te i tornar-te a connectar, pots reiniciar el teu mòdem o encaminador (router) o, fins i tot, pots reiniciar el teu ordinador.

Si vols comprovar que la teva connexió a Internet funciona correctament, pots seguir el procediment de comprovació descrit a la pregunta "Ja tinc el DNS de puntCAT configurat. Com puc comprovar que funciona?" de les preguntes més freqüents.